El curiós incident del gos a mitjanit – Mark Haddon

El curiós incident del gos a mitjanitAquest llibre té la curiositat d’estar escrit en primera persona, pel protagonista, en Christopher Boone. En Christopher és austista, concretament pateix la síndrome d’Asperger, i per tant el tipus de literatura no és gens convencional. El món apareix filtrat pels ulls d’aquest adolescent amb totes les seves rareses i particularitats. La societat en gereral en sabem molt poques coses de la gent que pateix autisme i potser per això m’ha semblat interessant. En Christopher és molt bo en les matemàtiques i en tot allò que sigui lògic, en canvi, és incapaç d’entendre les relacions socials i interpretar moltes situacions de la vida quotidiana. Li agraden els ordinadors, els numeros primers, la física, les llistes de coses, els horaris i el color vermell i en canvi odia el marró, el groc i que el toquin, entre d’altres. Totes aquestes curiositats les explica i raona, i finalment tens la sensació d’entrar dins el seu caparró i de veure a través seu les incongruències de la societat que ens envolta.

La novel·la arrenca amb l’assassinat del gos d’una veïna. El noi, que és qui el troba mort, decideix esbrinar qui l’ha assessinat tot escrivint un llibre que utilitza per plasmar totes les seves troballes i raonaments lògics. Imitant el seu ídol, en Sherlock Holmes, anirà estirant del fil i anirà descobrint moltes altres coses.

Aquest llibre és molt entretingut i es fa interessant. La història és diferent i curiosa: té una mica d’intriga i en alguns moments també és divertida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s